VUODEN 4H-YRITYS

Vuoden 4H-yritys -kilpailuun voivat osallistua kaikki kuluneen vuoden aikana toiminnassa olleet 4H-yritykset.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: 13–17-vuotiaat ja 18–28-vuotiaat. Osallistua voi omalla yrityksellä tai yritysryhmällä. Jos 4H-yrittäjien yritysryhmässä on täysi-ikäisiä, kilpailevat he vanhempien sarjassa. Molemmissa sarjoissa palkitaan kolme yritystä tai yritysryhmää. 

Kilpailuun osallistutaan omalla digitaalisella jäsenkortilla 15.1. mennessä osoitteessa oma.4h.fi.

Kilpailuun osallistuvat esikarsitaan ja parhaat pääsevät Suomen 4H-liiton kokoaman asiantuntijaraadin arvioitaviksi. 4H-yrityksiltä pyydetään lyhyet pitchaukset raadin päätöksen tueksi. Pitchaus tarkoittaa liikeideasi lyhyttä, tiivistä esittelemistä videon muodossa.

Molempien sarjojen voittanut yritys palkitaan 500 euron rahapalkinnolla. Toinen ja kolmas sija molemmissa sarjoissa palkitaan myös rahapalkinnoin (200 € ja 100 €). Lisäksi voidaan antaa kunniamainintoja. Vuoden 4H-yritykset sekä valtakunnalliset kunniamaininnan saajat julkistetaan joka vuosi maaliskuussa. 


Kilpailussa arvioidaan muun muassa seuraavia asioita: 


1. 4H-yrityksen toiminta 

Miten 4H-yritys on vuoden aikana toiminut? Arvioitavia kohtia ovat muun muassa liikeidea ja innovatiivisuus, yritystoiminnan toteutus ja markkinointi, yhteistyö ja verkostoituminen, 4H-arvojen näkyminen yritystoiminnassa ja tulevaisuuden suunnitelmat. 

2. Toimintakertomus 

Kuinka selkeästi ja kuvailevasti 4H-yrityksen toimintakertomus on tehty? Voit liittää mukaan valokuvia 4H-yrityksesi toiminnasta. 

3. Talous 

Miten yritystoiminta on taloudellisesti onnistunut? 

4. Ekologisuus 

Miten ympäristönäkökulmat on otettu 4H-yrityksen toiminnassa huomioon? 


Vuonna 2021 Iisalmelainen Pihla Sallinen osallistui kilpailuun                       4H-yrityksellään joka kantaa nimeä  Metsävadelma.                                        Pihlan Metsävadelma 4h-yritys sijoittui kisassa finaalipaikoille.

Vuoden 4H-yritys -kilpailusta löydät tietoa 4H:n sivuilta. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Vinkkejä pitchaukseen tarjoaa myös duunitori, tsekkaa tästä

Apua videon kuvaamiseen ja editointiin, tsekkaa tää