TÖIHIN 4H-YHDISTYKSELLE?


4H-työpalvelu

4H-työpalvelun tavoitteena on tuottaa laadukasta, asiakkaan tarpeet huomioivaa palvelua työntilaajalle. Pääsääntöisesti kotipalvelumme työntekijät ovat aikuisia alansa ammattilaisia, työhönsä hyvin paneutuneita työntekijöitä. Tarjoamme myös nuorille mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta ja tiliä keikkatöissä/sijaisena opiskelujen aikana.

Kaikilla työntekijöillämme on tapaturma- ja vastuuvakuutus. 4H hoitaa työnantajavelvoitteet (palkanmaksu, ennakonpidätykset, tapaturma- ja vastuuvakuutukset) sekä laskuttaa asiakasta jälkikäteen tehtyjen työtuntien mukaan.

Useimmat 4H-työpalvelutöistä ovat kotitalousvähennyskelpoisia.
(Ks. lisää kotitalousvähennyksestä.)


Jätä avoin työhakemus yhdistykseemme tästä

4H-työpalveluista voit kysyä lisää 
puh. 050 385 0085/ Jaana


YSIT TÖIHIN -toiminta ja kesätyökampanja


YSIT TÖIHIN - AJOKORTTI TYÖELÄMÄÄN KOULUTUKSET 

Koulutus on osa Ysit töihin projektia, jossa paikalliset 4H-yhdistykset ovat kertomassa yhdeksäsluokkalaisille mm. työelämän pelisäännöistä. Koulutukseen kuuluu myös ohjausta työnhakuun ja asikaspalveluun. Päivään sisältyy myös työelämän edustajan puheenvuoroja sekä säästämis- ja sijoitusneuvontaa. Mukana mm. Pohjois-Savon Osuuspankki & K-ryhmä.

Vuoden 2024 Koulutukset tapahtuvat tammikuun aikana, komena päivänä sekä TULOS-tapahtumassa Iisalmen kulttuurikeskuksella.

17.1., 18.1. sekä 24.1.2024, työnantajan puheenvuorot 23.1.2024 kulttuurikeskuksella. 


Ysit töihin -toiminnassa 4H tarjoaa nuorille valmennusta ja koulutusta ja auttaa heitä työllistymään vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä.


4H-järjestö parantaa nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja.  Kesäksi 2023 olemme käynnistäneet suuren Ysit töihin -kesätyökampanjan. Kampanjassa yhteistyökumppanimme sitoutuu palkkaamaan aluellisia peruskolunsa päättäviä nuoria, lisäksi yhteistyökumppanimme Duunitori julkaisee mahdollisia kesätyöpaikkailmoituksia sivullaan.

Yhdeksäsluokkalaiset ovat mukana toiminnassa lukuvuoden aikana suorittamalla 4H:n toteuttaman Ajokortti työelämään -koulutuksen. Koulutuksessa nuori saa perusteet työn hakemisesta, työelämän pelisäännöistä sekä asiakaspalvelusta. Yhdistyksemme järjestää koulutuksen yhteistyössä Juhani Ahon koulun kanssa. Ajokortti työelämään kolutuksen lisäksi tarjoamme työllistyville nuorille Työt alkavat koulutusta sekä 4H-yrittäjyyteen tähtäävää kolutusta.

Ysit töihin -toimintaa toteutetaan jo 124 kunnan alueella. Lukuvuonna 2021–2022 kesätöitä sai 10 720 yhdeksäsluokkalaista, eli 67 prosenttia toiminta-alueen nuorista.


4H-järjestön Ysit töihin -toiminnan tavoitteita: 

  • Kannustaa työnantajia työllistämään 9. luokan päättäviä. 
  • Tuottaa uuden toimintamallin ja kehittää nuorten työllistämiseen liittyvää verkostomaista toimintakulttuuria. 
  • Vahvistaa yhdenvertaisuutta, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Kohderyhmänä on koko ikäluokka. 
  • Lisää yleistä ymmärrystä liittyen alaikäisten työllistämisen tärkeyteen.

Ysit töihin -hankkeen toteuttaa 4H-järjestö Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella.

Valtakunnallinen Ysit töihin verkkosivusto löytyy osoitteesta: https://ysittoihin.4h.fi/


4H-yrittäjät työpalvelussa

Erityisesti koulujen loma-aikoina käytössäsi on myös reippaita, itsenäisesti toimivia 4H-yrittäjiä erilaisiin kodin työtehtäviin. Osa yrittäjistä työskentelee myös arkisin opintojen ohella. 

Alla olevasta linkistä näet yhdistyksemme tämänhetkiset yrittäjät.

Iisalmen 4H-yhdistyksen nuoret yrittäjät.