TÖIHIN 4H-YHDISTYKSELLE?


4H-työpalvelu

4H-työpalvelun tavoitteena on tuottaa laadukasta, asiakkaan tarpeet huomioivaa palvelua työntilaajalle. Pääsääntöisesti kotipalvelumme työntekijät ovat aikuisia alansa ammattilaisia, työhönsä hyvin paneutuneita työntekijöitä. Tarjoamme myös nuorille mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta ja tiliä keikkatöissä/sijaisena opiskelujen aikana.

Kaikilla työntekijöillämme on tapaturma- ja vastuuvakuutus. 4H hoitaa työnantajavelvoitteet (palkanmaksu, ennakonpidätykset, tapaturma- ja vastuuvakuutukset) sekä laskuttaa asiakasta jälkikäteen tehtyjen työtuntien mukaan.

Useimmat 4H-työpalvelutöistä ovat kotitalousvähennyskelpoisia.
(Ks. lisää kotitalousvähennyksestä.)

Jätä avoin työhakemus yhdistykseemme tästä

4H-työpalveluista voit kysyä lisää 
puh. 050 385 0085/ Jaana

YSIT TÖIHIN -toiminta ja kesätyökampanja


YSIT TÖIHIN - AJOKORTTI TYÖELÄMÄÄN KOULUTUKSET OVAT ALKANEET

Koulutus on osa Ysit töihin projektia, jossa paikalliset 4H-yhdistykset ovat kertomassa yhdeksäsluokkalaisille mm. työelämän pelisäännöistä. Koulutukseen kuuluu myös ohjausta työnhakuun ja asikaspalveluun. Päivään sisältyy myös työelämän edustajan puheenvuoroja sekä säästämis- ja sijoitusneuvontaa. Mukana mm. Pohjois-Savon Osuuspankki, Tokmanni Iisalmi, K-ryhmä...

Kolutukset: Tiistaina 17.1. Keskiviikkona 25.1. sekä keskiviikkona 1.2.


Ysit töihin -toiminnassa 4H tarjoaa nuorille valmennusta ja koulutusta ja auttaa heitä työllistymään vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä.


4H-järjestö parantaa nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja.  Kesäksi 2023 olemme käynnistäneet suuren Ysit töihin -kesätyökampanjan. Kampanjassa yhteistyökumppanimme sitoutuu palkkaamaan aluellisia peruskolunsa päättäviä nuoria, lisäksi yhteistyökumppanimme Duunitori julkaisee mahdollisia kesätyöpaikkailmoituksia sivullaan.

Yhdeksäsluokkalaiset ovat mukana toiminnassa lukuvuoden aikana suorittamalla 4H:n toteuttaman Ajokortti työelämään -koulutuksen. Koulutuksessa nuori saa perusteet työn hakemisesta, työelämän pelisäännöistä sekä asiakaspalvelusta. Yhdistyksemme järjestää koulutuksen yhteistyössä Juhani Ahon koulun kanssa. Ajokortti työelämään kolutuksen lisäksi tarjoamme työllistyville nuorille Työt alkavat koulutusta sekä 4H-yrittäjyyteen tähtäävää kolutusta.

Ysit töihin -toimintaa toteutetaan jo 124 kunnan alueella. Lukuvuonna 2021–2022 kesätöitä sai 10 720 yhdeksäsluokkalaista, eli 67 prosenttia toiminta-alueen nuorista.


4H-järjestön Ysit töihin -toiminnan tavoitteita: 

  • Kannustaa työnantajia työllistämään 9. luokan päättäviä. 
  • Tuottaa uuden toimintamallin ja kehittää nuorten työllistämiseen liittyvää verkostomaista toimintakulttuuria. 
  • Vahvistaa yhdenvertaisuutta, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Kohderyhmänä on koko ikäluokka. 
  • Lisää yleistä ymmärrystä liittyen alaikäisten työllistämisen tärkeyteen.

Ysit töihin -hankkeen toteuttaa 4H-järjestö Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella.

Valtakunnallinen Ysit töihin verkkosivusto löytyy osoitteesta: https://ysittoihin.4h.fi/


Helppi - 4H-työnvälityspalvelu

Tilaa nuori kätevästi töihin 4H:n Helppi-palvelun kautta! Helpistä löytyy haravointia, siivousta, ruohonleikkuupalvelua, lasten- ja lemmikinhoitoa tai vaikkapa kuvaus- ja kauneuspalveluita tarjoavia nuoria.

Palvelu toimii sovelluskaupoista ladattavan Helppi-sovelluksen avulla. Käyttämällä palvelua työllistät samalla lähialueesi nuoria. Työn hinta 25 €/h (sis.alv). Ikäihmisille, joille voidaan myöntää sosiaalipalvelulain 37 §:n mukaan arvonlisäveroton palvelu, hinta on 20,16 €/h.

Hyödynnä myös kotitalousvähennys.

4H on nuorille vastuullinen työnantaja. Palkkaus on työehtosopimuksen mukaista, ja jokainen nuori perehdytetään tehtävään.

Lue lisää Helpin tarjoamista palveluista ja lataa ilmainen sovellus sovelluskaupastasi, lisää tietoa Helppi välilehdeltä.


4H-yrittäjät työpalvelussa

Erityisesti koulujen loma-aikoina käytössäsi on myös reippaita, itsenäisesti toimivia 4H-yrittäjiä erilaisiin kodin työtehtäviin. Osa yrittäjistä työskentelee myös arkisin opintojen ohella. 

Alla olevasta linkistä näet yhdistyksemme tämänhetkiset yrittäjät.

Iisalmen 4H-yhdistyksen nuoret yrittäjät.